Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ημισφαίριο μέσα στα μαλλιά

Άφησέ με να αναπνεύσω για πολύ χρόνο , για πολύ καιρό , την μυρωδιά των μαλλιών σου, εκεί να βουτήξω όλο το πρόσωπό μου,
όπως ένας διψασμένος άνθρωπος μέσα στο νερό μιας πηγής, και να τα κουνήσω με το χέρι μου όπως ένα μαντήλι αρωματισμένο, για να τιναχτούν οι αναμνήσεις έξω στον αέρα.
Αν μπορούσες να ξέρεις όλα αυτά που βλέπω! Όλα αυτά που αισθάνομαι ! Όλα αυτά που ακούω μέσα στα μαλλιά σου. Η ψυχή μου ταξιδεύει πάνω στο άρωμα όπως η ψυχή των άλλων ανθρώπων μέσα στη μουσική.
Τα μαλλιά σου περιέχουν ένα ολόκληρο όνειρο, γεμάτο κατάρτια και πανιά… Περιέχουν μεγάλες θάλασσες που οι μουσώνες τους με κατευθύνουν σε ευχάριστα κλίματα, όπου ο χώρος είναι πιο γαλάζιος και πιο βαθύς, όπου η ατμόσφαιρα είναι αρωματισμένη από τα φρούτα, από τα φύλλα κι από το δέρμα των ανθρώπων.
Μέσα στον ωκεανό των μαλλιών σου, μισοβλέπω ένα λιμάνι γεμάτο με μελαγχολικά τραγούδια, άντρες ρωμαλέους από όλα τα έθνη και κάθε μορφής καράβια που οι φίνες και πολύπλοκες αρχιτεκτονικές τους προβάλλονται κομμένες πάνω σε ένα ουρανό απέραντο όπου αναπαύεται η αιώνια ζέστη.
Μέσα στα χάδια των μαλλιών σου ξαναβρίσκω τις αδυναμίες των μακριών ωρών που πέρασαν πάνω σε ένα ντιβάνι, μέσα στο δωμάτιο ενός όμορφου καραβιού νανουρισμένες από το ανεπαίσθητο κύμα του λιμανιού, ανάμεσα στις γλάστρες με τα λουλούδια και τις δροσιστικές κανάτες.
Μέσα στη φλεγόμενη εστία των μαλλιών σου, αναπνέω τη μυρωδιά του καπνού ανακατεμένη με όπιο και με ζάχαρη…μέσα στη νύχτα των μαλλιών σου, βλέπω να αστράφτει το άπειρο του τροπικού γαλάζιου…πάνω στις χνουδάτες παραλίες των μαλλιών σου μεθώ από τις συνδυασμένες μυρωδιές του κατραμιού, του μόσχου και της ινδικής καρύδας .
Άφησε με να μασήσω για πολλή ώρα τις πλεξούδες σου τις μαύρες και βαριές. Όταν δαγκώνω τα μαλλιά σου τα ελαστικά κι ατίθασα, μου φαίνεται ότι τρώω αναμνήσεις.


Charles Baudelaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου